dear owh dear

kisah 1: tgh dinner.with ex-bf.now is hubby.kat keramat or setiawangsa.cnt remember.kucing datang.takot angkat kaki.suddenly sume  air, tomyam and all da tumpah.hubby dgn senyum sinis g amek kain lap.ermmm apsal xask from waitress je kan?fuh..very wrong.his bad, not mine :p

kisah 2: tgh tgk movie.cnt remember jgk.harris-3 years old neighbor dtg.dgn tgn yg sgt small…ade mende kat tangan die.macam berbulu.white color. so i asked, “harris,itu kucing ke?”then he replied “aah”.i scream n run.masuk bilik.kunci bilik n get histeria sengsorang…tomorrow after kejadian harris came again…and very politely, he said ” k in takot kucing ke?jangan la takot…itu bukan kucing, itu sapu tangan harris je…jgn la takot”…me: erk?ok, in my defense btul la sapu tangan tu ..sgt berbulu.mcm anak kucing.yerks!

kisah 3linda, dayah and me at uitm sri iskandar, perak. at 11 pm or midnite.cnt remember.perjalanan pulang dr block E to block F.. i jalan paling depan.pandang belakang nampak cat.and i scream sgt kuat.and i run dengan sepenuh tenaga yg ade, ke block yg di tuju.sambil lari, sambil tu jerit dgn sekuat hati.naik tangga 2nd floor.smpai bilik i stop..rupenyer linda n dayah ikut same lari.dowg tanye “ain ko nampak ape?” and i plak “apsal korg lari?” they jawab “sbb ko lari”..then i cakp “sbb ade kucing td tu”….and try to imagine their face lah!hahahaha.still not my bad. 🙂

kisah 4: catch shrek 2 with anne.kat klcc kot?pastu ade pussy in boots..grrr!!!kucing tu besar dr aku kot?harus la aku kecikkan bdan n tutup mata!!!!!!!!!!tensen btul.

kisah 5: hubby ajar cara nak halau kucing.amek straw, renjis kat kucing tu.nnt die xdtg lg..tips sgt berguna.i slalu buat when he s not around to jd my hero lah.

kisah 6: kat kedai kopi shah alam.ade kucing…melilau2.so i angkat kaki, i keliling meja.smpai a lil girl meja sebelah terdekeh2 ketawa..her sister ask. “apsal gelak2?” then she jwb “kakak tu takot kucing”

kisah 7: makan ngan ani n cik an.pon kucing dtg.da biase tu.tp annnoying gile bile waiter rest tu ckp “badan besar tp takot kucing”i was like very mad ok?helo brother, sy bukan main2 ok.im scared to death.so could u be nice n gentleman take the kucing away from be?sucks!.tp mengenangkan ade ani n cik an, i stabilize my emotion.i love u girls.

kisah 8: dining hall.uitm sri iskandar.lunch with lynn konah..kucing gado.kucing lari.i pon TERlompat atas kusi.sedar2..jd org paling tinggi dlm dewan.sume pandang.erm…refleks ok.

kisah 9:kne marah ngan mama kat kedai biru, au5.sbb lari2 ngan kucing..nangis.ngadu kat ayah. 🙂

kisah 10:faris petra..kelantan.owh ade ops kucing?ok, bangun lambat lah!hihihi


ques: is it ok to afraid of cats?im so sad bile ade kawan mcm ecah asim yg tidak mengerti.dem u ecah!



Advertisements

26 thoughts on “dear owh dear

    • td kan sya, kucing kejar2 aku kat dining.pastu smpai skrg aku pening2 da xde mood. 😦 cat suckie.suckie cat.ding ding..aku pon igt ko lari2 masuk bilik.kunci bilik.heheheh

      • tula yg aku pelik tu..kucing ni suka plak kt ko..asal nmpk ko je nk kejar..hehehe..kat owg lain die xbuat cmtu lak..hurmm..aura kucing??hehehehe

  1. wahaha.. aku tertunggu2 gak bila watak aku bersama ko kt dining hall keluar.. akhirnya,kisah 8.. smpi bebila pon,aku akan ingt kes tu.. wahahhaa..gelak guling2..

    • eiiiiiiiiiiii.geli kot?hangin btul aku ngan kucing bergadoh tu.ko igt eh?itu la..cner perasaan ttbe je tanpa disedari aku tinggi dr ko? :p kehkehkeh

    • aku igt gak citer tu wlaupn x de di tpt kejadian kan…igt x tersenarai dah…akhirnya ada gak..xpe ain…aku memahami perasaan ko..huahuahua..tp aku skang da ok cket..hehe

      • aku igt kot.sbb aku pon xsangka aku leh naik atas kusi.mcm segala hormatnyer lah.hahahha.gile kental.kenangan sguh.kalo skrg aku berdiri atas kusi, sekaki je da roboh kusi tu kot.kekeke

  2. kisah ain yg penakut kucing sgt2 byk..demam la..kucing masuk bilik kiteee laa… duduk depan pintu bilik kite laa… dkt dining menjerit berdiri atas kerusi… kat cafe pun sameeee…. mcm2…

    tp die tak takut lipassss…heheheh…so tu yg best tu.. coz rumate die penakut lipas..jadi kami jadi saling membantuuuu…ekekekeke… kan ainn…

    • btol tu..syaaaaaaaayang ko!hehehe.yg demam tu pon aku igt jgk.time nana xrumie ko bg ko kucing bulu2 tu as brthday gift.skali demam seminggu.kan?yerks.tp kite sgt serasi berdua bersame sebilik kan?kekeke

      • hahaha..aku ingt bday present linda tu. kucing bulu2 dok dlm bakul..comey jer. smpi demam seminggu? kesian ko. punyalah fobia ngan kucing.. hehe. linda plak takut lipas. sorg jerit nmpk kucing,sorg jerit nmpk lipas.. hahaha. eh,teringt plak kenangan sri iskandar..huhu

      • dahsyat ar dorg ni kan lin..akhirnya lari mn??blk kita gak kan..nk wat cane..terima je la kehadiran tetamu2 ni…hahah

      • hihihi..semput siot lari nek tangga tu.aku rs time tu part 4..or part 5.erm mcm tu aa.ttbe jd jaguh lumbe lari.ajaib.

    • phew..tp kan cik an..spirit mcm lepas lari 100 meters.letih nyer nak berdepan kucing ni.no.xmo la..itu la smlm terlompat sane cni depan aji, ib n jgoe.itu la ttbe canteen da ade kucing..dem u kucing!

    • erk..ngan bantuan sahabat handai, rakan taulan, sepupu sepapat.insyaallah akan berani.bile mereka tu menjarakkan kucing ngan i.kekeke

  3. 1st of all..ecah achim not asim..igt osim ke usim ke..hehe apa plak tak mengerti??aku ada cth terdekat(elina la sape lg) ok yg kronik cam ko tp die blagak brani dgn menghentakkan kaki kalo kucing dtg.Dgn harapan kucing lari la..
    Yg aku tak phm sbb ko bukan stakat takot je..tp ko siap benci kt kucing tuh..sebgai pencinta kucing itu xleh terima. Hahaha

    Go go kucing…sial kejar ain..hehe tp aku suka kisah 3..dah bleh agak pe jd..

  4. hehe kak in.. akak gelak giler time kisah no.3 tu haha.. lawak2…. ain.. kucing kan.. dia akan datang kat orang yang takut ngan ia… tu ar jgn takut2..kalau takut lagi dorang ni suka datang…

    hehe kucing is very nice la… haha kalau datang umah bangi,, haruslah akak simpan BOBO dalam bilik… takut ain cabut balik nanti hehe…

    • o0wh jamar.sbnarnyer last year ade family trip g kuching.aku ngan angkuh nyer xlayan pon trip tu.kerana sbb yg nyata ok.pastu ttbe keje kne pg jgk…ermm wat to do.hallo0 mmg xsentuh la aneka patung aksi kucing tu.erk..haram!hahahah

  5. story lawak of d day… npe xcite psl ayah kn naik tangga smpi tingkt ntah brp dkt asrama k’in mse study dkt puncak alam dlu sbb nk tlg k’in halau kucing. Ina ingat lg muka ayah ble cite psl bnd tu… kahkahkah… apalah nasib…

  6. ain dear..sorry that i laughed the other day..will take this thing serious next time..if i could lah..hehe..sbb..bak kata cik ann..comel sgt that character of urs..hehe..and for me..i’ll remember that day u ran away from cat..;p

    love u!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s